Enskild Firma – Din Djupgående Guide Till Skatteskyldighet Och Förfallodatum

Enskild Firma

Att starta en enskild firma kan vara enkelt, men att navigera i skattevärlden kan vara en utmaning. Det är här vi på LBE Redovisning kommer in i bilden. Vi är här för att guida dig genom de viktigaste aspekterna av skatteskyldighet och förfallodatum för enskild firma.

Förstå Skatteskyldigheten för Enskild Firma

Som ägare till en enskild firma är du skyldig att betala skatt på din företagsvinst, det vill säga dina intäkter minus dina avdragsgilla kostnader. Ditt överskott räknas som inkomst av näringsverksamhet, vilket ingår i din inkomstskatt. Om du säljer varor eller tjänster måste du även registrera dig för moms och betala denna på försäljningen.

LBE Redovisning hjälper dig att Navigera i Skattesatserna

De exakta skattesatserna för enskild firma kan variera beroende på dina specifika omständigheter. På LBE Redovisning hjälper vi dig att förstå och tillämpa rätt skattesatser, samt att maximera dina avdrag för att optimera din skatteplanering.

Viktiga Förfallodatum för Enskild Firma

Här är några viktiga förfallodatum att hålla reda på när du driver en enskild firma:

  • Deklarationsdatum: Varje år ska du deklarera din inkomst, vanligtvis senast den 2 maj. Detta innebär att rapportera din företagsvinst och alla avdrag du gjort.
  • Förfallodatum för preliminärskatt: Din preliminärskatt ska betalas löpande under året, oftast den 12:e varje månad. Missa inte detta datum för att undvika onödiga räntekostnader.
  • Momsredovisning: Datumet för momsredovisning varierar beroende på din företagsstorlek och omsättning, men det kan vara månadsvis, kvartalsvis eller årsvis.

LBE Redovisning – Din Trygga Partner i Redovisningen

LBE Redovisning stöttar vi dig i hanteringen av dessa förfallodatum och säkerställer att dina skattebetalningar sköts korrekt. Våra skräddarsydda redovisningstjänster är speciellt anpassade för ägare till enskilda firmor och inkluderar skatterådgivning, bokföring och deklarationstjänster.

Slutsats

Att driva en enskild firma är både givande och utmanande. Med rätt kunskap och stöd kring din skatteskyldighet och viktiga förfallodatum, kan du fokusera mer på att utveckla din verksamhet.

LBE Redovisning är här för att stötta dig i varje steg på din företagarresa. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och låt oss visa dig hur vi kan underlätta din skattehantering.

Om Oss

LBE Redovisning grundades 2012 i Helsingborg i nordvästra Skåne. Vi är ett familjeägt företag med bas i Tågarp, utanför Landskrona.

Nya Inlägg

Kontakt

Telefon: 073-991 62 42

E-Post:  [email protected]

Adress: Grusvägen 5, 268 75 Tågarp